<<< Revenir à ma recherche

Pontus Anckar

Praticien(ne) certifié(e)

Date de certification du praticien:

Date des formations continues suivies par le praticien

Hei, olen Pontus Anckar.

Tervetuloa kotisivulleni. Täältä löydät tietoa antigymistä ja kursseista sekä suomeksi, että ruotsiksi.

Välkommen till min hemsida. Här hittar du information om mig och mina kurser på finska och svenska. Uppe i vänstra hörnet kan du välja svenska som språk och där hittar du information om vad antigym är. Längre ner på min sida hittar du kursinformation på svenska.

Olen Suomen ensimmäinen sertifioitu antigym-menetelmän harjoittaja. Valmistuin vuonna 2007. Kouluttajani on ollut mm. menetelmän kehittäjä, ranskalainen fysioterapeutti Thérèse Bertherat. Olen myös vastuussa menetelmästä täällä Suomessa.

Tutustuessani antigymiin olin harrastanut voimailua pitkään, ja tämä oli johtanut vammoihin. Vaikea selkävamma leikattiin 90-luvun lopussa. Sen jälkeen etsin jotakuta tai jotakin, mikä voisi parantaa selkäni.

Antigymiä tehdessään tajusin, että tie paranemiseen löytyy itsestäni. Kun opin tuntemaan kehoni ja itseni paremmin, parani myös selkäni. Samalla kun lihakset avautuivat, avauduin itse ja elämä muuttui. Sanoisin, että tärkeimmät muutokset ovat tapahtuneet henkisellä tasolla – fyysiset vaivat ovat parantuneet sen ohella. Keho ja mieli todella ovat kokonaisuus.

Tänään lähestyn kehoa aivan eri tavalla. Ymmärrän, että lihakset eivät ole erillään meistä, ne ovat me. Ne ovat myös tunteemme ja ajatuksemme. En enää usko lihasten pakottamiseen tai mekaaniseen harjoitteluun. Pikemminkin lähestyn kehoa suurella kunnioituksella: ymmärtämällä, kuuntelemalla ja tuntemalla.

« Sanotaan että kehoa pitää vahvistaa. Että pitää hikoilla ja hengästyä. Niinpä me pyöräilemme, juoksemme ja nostamme painoja. Mutta ennen tuota kaikkea, meidän pitaisi avata silmämme ja tarkastella kehoamme ymmärtääksemme miten se toimii ».

Thérèse Bertherat

Jag är den första certifierade antigym-praktikern i Finland. Jag är också ansvarig för metoden i Finland. Jag är utbildad av bland annat Thérèse Bertherat själv.

När jag hittade antigym led jag av bland annat en ryggskada som jag ådrog mig under min tid som styrketränande.

När jag utövade antigym förstod jag att jag själv satt på nycklarna till mitt tillfrisknande. Ju bättre jag lärde känna min kropp och mig själv, desto bättre blev min rygg. Kropp, själ och intellekt är ett, de går inte att skilja åt.

Idag närmar jag mig min kropp på ett annat sätt. Musklerna är inte en skild del av oss, de är vi. Också våra tankar och känslor. Jag vill inte längre mekaniskt träna kroppen. Jag tror på att observera, försöka förstå, lyssna och känna.

 

KURSSITIETOA/KURSINFORMATION

Kaikki kurssit suomeksi ja ruotsiksi. Alla kurser på svenska och finska.

KURSSIT/KURSER 2024:

HUOM! Kevään lyhytkurssi, vain etänä (zoom), alkaa 29.4. klo 17.30. Viisi kertaa. Maanantaisin klo 17.30 (27.5 viimeinen), tiistaisin klo 19.50 (7, 14, 21, 28 toukokuuta ja 4.6) ja torstaisin klo 16.50 (2, 16, 23, 30 toukokuuta ja 6.6).

Helsinki/Helsingfors, syksyn kurssi alkaa 22.8. 13.30 ja 16.50 osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 11, Heartfulness. Osallistua voi sekä paikan päällä, että etänä. Joka torstai.

Höstens kurs börjar 22.8. kl 13.30 och 16.50. Adressen är Norra Järnvägsgatan 11. Det går att delta både på plats och på distans. Varje torsdag.

Parainen/Pargas, Metsästystie 8. Syksyn kurssi alkaa 27.8. klo 18.45 ja 19.50 (HUOM! Uusi aika). Osallistua voi sekä paikan päällä, että etänä. Joka tiistai.

Höstens kurs börjar 27.8.kl 18.45 och 19.50 (ny tid) på Jaktvägen 8. Det går att delta både på plats och på distans. Varje tisdag.

Turku/Åbo, syksyn kurssi alkaa 26.8. klo 17.30 osoitteessa Vähä Hämeenkatu 8. Joka maanantai.

Höstens kurs börjar 26.8. kl 17.30. Varje måndag.

Ryhmiä, jotka tapaavat kerran kuukaudessa (n. klo 10-14) on Paraisilla, Loviisassa  ja Fiskarsissa. Suomeksi ja ruotsiksi.

Grupper som träffas en gång i månaden (10-13 eller 11-14) finns i Pargas, Fiskars och Lovisa. Kurserna går både på svenska och finska.

Paraisilla seuraava tapaaminen perjantai 16.8. 2024 klo 10-n. 14.

I Pargas följande träff 16.8. kl 10-ca 14.

Fiskarsissa seuraava tapaaminen 26.5. klo 10-13, Kotisali, Suutarinmäki 11.

I Fiskars nästa träff 26.5. kl. 10-13. Adress se ovan.

Loviisassa (Villitarha, Kuggom) seuraava tapaaminen 25.5. klo 11-14. Voi osallistua etänä.

I Lovisa nästa träff 25.5. kl. 11-14. Bara på distans.

Enemmän tietoa/ilmoittautumiset: pontusanckar@gmail.com

Mer information/anmälningar: pontusanckar@gmail.com

 

 

MITÄ ANTIGYM ON?

Antigym on matka kehosi halki. Sen avulla voit rauhassa tutustua kehoosi ja sen historiaan. Voit huomata miten se koko elämäsi ajan on suojautunut ja sopeutunut aiheuttamalla lihaskireyksiä.

Antigym-menetelmän on kehittänyt fysioterapeutti Thérèse Bertherat. Hän on kirjoittanut mm. menestyskirjan The Body Has Its Reasons (1976) jossa hän esittää erilaisen tavan lähestyä kehoa: « Kehomme on älykäs. Sillä on oma historia ja muisti. Se ansaitsee paremman kohtelun kuin mekaaninen harjoittelu ».

Antigymin liikkeet ovat tarkkoja, täsmällisiä ja turvallisia. Ne sopivat kaikille, iästä riippumatta. Ne on suunniteltu kunniottamaan kehon fysiologiaa. Liikkeet ovat hauskoja, vaihtelevia, joskus jopa hämmentäviä.

Liikkeissä otetaan huomioon, että keho ja mieli ovat kokonaisuus.

Tänään antigym on tunnettu menetelmä, jota harjoitetaan ympäri maailmaa.

Antigymin hyödyt:

– Parempi liikkuvuus ja lihastonus

Vähemmän stressiä ja lihaskipua (selkä, niska, olkapäät jne)

– Parempi koordinaatio

Sopii erinomaisesti lämmittelyksi ennen liikuntaa ja auttaa palautumista jälkeenpäin.

Antigymin avulla voit itse vaikutaa elämääsi rajoittaviin lihasjännityksiin ja lihaskipuihin. Jokainen Antigym-tunti antaa mahdollisuuden löytää uusia lihaksia, tai lihaksia joiden olemassaolon olet unohtanut. Aluksi näiden lihasten liikuttaminen voi olla vaikeaa mutta vähitellen löydät näiden lihasten ja aivojesi välisen yhetyden. Näin tämä yhteys paranee, ja lihakset voivat toimia paremmin.

Pikkuhiljaa voit löytää aidon kehosi – tasapainoisen ja itsenäisen.

Mitä tapahtuu Antigym-tunnilla?

Liikkeitä! Liikkeitä! Pieniä, erilaisia, hauskoja.

Esim: Seistään jalat yhdessä, kantapäistä isovarpaisiin, ja käännetään polvet ulospäin koukistamatta niitä ja viemättä niitä erilleen. Maataan selällä jalat koukussa ja laitetaan pieni korkkipallo lapaluun ja selkärankaan väliin ja hengitetään niin, että yläselän ja olkapään lihakset pitenevät ja rentoutuvat. Maataan selällä jalat koukussa ja laitetaan doudou-tyyny ristiluun alle ja annetaan selän rentotua. Liikutetaan varpaita, näytetään kieltä ja liikutetaan silmiä eri suuntiin.

Jokainen liike kunnioittaa kehon fysiologiaa, ne ovat turvallisia. Liikkeet ovat pieniä ja yksinkertaisia mutta vaikuttavat myös syviin lihaksiin.

Liikkeet selostetaan suullisesti. Antigym-menetelmän harjoittaja ei näytä mallia. Hän selostaa liikkeet tarkasti, vaatimatta mitään. Hän on tarinankertoja, käyttää sanoja joiden avulla osallistujat itse löytävät liikkeet.

Antigym-tunnilla osallistujilla on mahdollisuus sanoa jotain, jos esim. haluavat kertoa mitä kehossa tapahtuu ja miltä tuntuu. Harjoittaja ei kuitenkaan tulkitse sanoja. Hänellä on isot korvat. Hän kuuntelee ja luo ilmapiirin jossa sanoille on tilaa.

Jokainen tekee liikkeet oman tahtiinsa ilman suorittamista ja vertaamatta itseään muihin.

Korkkipalloja, pyöreitä keppejä, doudou-tyynyjä ja hirssipalloja

Joskus käytetään pieniä apuvälineitä kuten doudou-tyynyjä, hirssipalloja ja korkkipalloja. Niiden avulla lihakset löytyvät paremmin.

Antigym tehdään pienissä ryhmissä, vaaleassa ja mielyttävässä huoneessa.

Usein tehdään yksi puoli kehoa kerrallaan. Miksi? Koska silloin voi liikkeiden jälkeen verrata puolia, huomata eroja ja oppia miten iso ero rentojen ja kireiden lihasten välillä voi olla.

Entäs vaatetus? Vaatteiden on hyvä olla mukavantuntuisia ja pehmeitä. Joskus liikkeitä tehdään paljain jaloin.

 

« Ajattele  kehoasi täynnä lupauksia olevana puutarhana. Katso sitä ensin haluamatta muuttaa mitään. Siedä rikkaruohoja ja nokkosia, kiviä, hyönteisiä, epätasaisuuksia, liian varjoisia tai liian kuivia aluieta. Se ei ole helppoa – varmasti paljon vaikeampaa kuin nopea torjunta-aineiden ja lannoitteiden käyttö. Mutta kehosi, aivan kuten puutarha, on herkkä ekosysteemi, jota sinun tulee kunnioittaa. Jos puutarhaasi hyökätään, se ennemmin tai myöhemmin kostaa tai kuolee. Aloita siis tarkkailemalla, yrittämällä ymmärtää ja tuntea. »

Thérèse Bertherat 

 

 

 

 

 

 

 Web: pontus.anckar.fi

Mes coordonnees

Praticien(ne) certifié(e)
Vähä Hämeenkatu 8
20500 Turku
Finland
2007
+358 505906113
Praticien(ne) certifié(e)
Pohjoinen Rautatiekatu 11
00100 Helsinki
Finland
2007
+358 505906113
Praticien(ne) certifié(e)
Metsästystie 8
21600 Parainen
Finland
2007
+358 505906113