<<< Revenir à ma recherche

Pontus Anckar

Praticien(ne) certifié(e)

Date de certification du praticien:

Date des formations continues suivies par le praticien

Hei, olen Pontus Anckar.

Olen Suomen ensimmäinen sertifioitu antigym-menetelmän harjoittaja. Valmistuin vuonna 2007. Kouluttajani on ollut mm. menetelmän kehittäjä, ranskalainen fysioterapeutti Thérèse Bertherat. Olen myös vastuussa menetelmästä täällä Suomessa.

ALLA KURSSITIETOA ja sen alla enemmän tietoa antigymistä (SUOMEKSI).

KURSSIT/KURSER 2020:

Helsinki/Helsingfors, Heartfulness Finland, Pietarinkatu 9. Uusi lukukausi alkaa torstai 27.8. klo 13.30 ja 17. Kurssiin voi osallistua myös etänä (zoom).

Parainen/Pargas, Metsästystie 8/Jaktvägen 8. Uusi kurssi alkaa tiistai 25.8. klo 17 ja 18.45. Kurssiin voi osallistua myös etänä (zoom).

Turku/Åbo Smartbutlers, Yliopistonkatu 5 A. Uusi lukukausi alkaa maanantai 24.8. klo 17.30. Kurssiin voi osallistua myös etänä (zoom).

Kemiö/Kimito, Actiwell, Domarringen 6. Uusi lukukausi alkaa keskiviikko 26.8. klo 17.15.

Kaikki kurssit sekä suomeksi että ruotsiksi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä/intresserad? Ta kontakt: pontusanckar@gmail.com tai 050-5906113

Ryhmiä, jotka tapaavat kerran kuukaudessa (n. klo 10-14) on Paraisilla, Kauniaisissa (ryhmä täynnä) ja Fiskarsissa. Både på finska och svenska.

Fiskarsissa seuraava tapaaminen 11 lokakuuta klo 10 KotiSalissa, Suutarinmäki 11 (voi osallistua myös etänä). Lisää tietoja ja ilmoittautumiset: pontusanckar@gmail.com

Kursseja on säännöllisesti myös Villitarhassa, Kuggomissa (Loviisa). Seuraava kurssi 17 lokakuuta klo 11. Kurssi pidetään etänä. Lisää tietoja ja ilmoittautumiset: pontusanckar@gmail.com tai 050-5906113.

(FACEBOOK: Antigym-menetelmä)

MITÄ ANTIGYM ON?

Antigym on matka kehosi halki. Sen avulla voit rauhassa tutustua kehoosi ja sen historiaan. Voit huomata miten se koko elämäsi ajan on suojautunut ja sopeutunut aiheuttamalla lihaskireyksiä.

Antigym-menetelmän on kehittänyt fysioterapeutti Thérèse Bertherat. Hän on kirjoittanut mm. menestyskirjan The Body Has Its Reasons (1976) jossa hän esittää erilaisen tavan lähestyä kehoa: “Kehomme on älykäs. Sillä on oma historia ja muisti. Se ansaitsee paremman kohtelun kuin mekaaninen harjoittelu”.

Antigymin liikkeet ovat tarkkoja, täsmällisiä ja turvallisia. Ne sopivat kaikille, iästä riippumatta. Ne on suunniteltu kunniottamaan kehon fysiologiaa. Liikkeet ovat hauskoja, vaihtelevia, joskus jopa hämmentäviä.

Liikkeissä otetaan huomioon, että keho ja mieli ovat kokonaisuus.

Tänään antigym on tunnettu menetelmä, jota harjoitetaan ympäri maailmaa.

Antigymin hyödyt:

– Parempi liikkuvuus ja lihastonus

Vähemmän stressiä ja lihaskipua (selkä, niska, olkapäät jne)

– Parempi koordinaatio

Sopii erinomaisesti lämmittelyksi ennen liikuntaa ja auttaa palautumista jälkeenpäin.

Antigymin avulla voit itse vaikutaa elämääsi rajoittaviin lihasjännityksiin ja lihaskipuihin. Jokainen Antigym-tunti antaa mahdollisuuden löytää uusia lihaksia, tai lihaksia joiden olemassaolon olet unohtanut. Aluksi näiden lihasten liikuttaminen voi olla vaikeaa mutta vähitellen löydät näiden lihasten ja aivojesi välisen yhetyden. Näin tämä yhteys paranee, ja lihakset voivat toimia paremmin.

Pikkuhiljaa voit löytää aidon kehosi – tasapainoisen ja itsenäisen.

Mitä tapahtuu Antigym-tunnilla?

Liikkeitä! Liikkeitä! Pieniä, erilaisia, hauskoja.

Esim: Seistään jalat yhdessä, kantapäistä isovarpaisiin, ja yritetään kääntää polvet ulospäin koukistamatta polvia ja viemättä niitä erilleen, maataan selällä jalat koukussa ja laitetaan pieni korkkipallo lapaluun ja selkärankaan väliin ja hengitetään niin että yläselän ja olkapään lihakset pitenevät ja rentoutuvat, maataan selällä jalat koukussa ja laitetaan doudou-tyyny ristiluun alle ja annetaan selän rentotua, liikutetaan varpaita, näytetään kieltä ja liikutetaan silmiä eri suuntiin.

Jokainen liike kunnioittaa kehon fysiologiaa, ne ovat turvallisia. Liikkeet ovat pieniä ja yksinkertaisia mutta vaikuttavat myös syviin lihaksiin.

Liikkeet selostetaan suullisesti. Antigym-menetelmän harjoittaja ei näytä mallia. Hän selostaa liikkeet tarkasti, vaatimatta mitään. Hän on tarinankertoja, käyttää sanoja joiden avulla osallistujat itse löytävät liikkeet.

Antigym-tunnilla osallistujilla on mahdollisuus sanoa jotain, jos esim. haluavat kertoa mitä kehossa tapahtuu ja miltä tuntuu. Harjoittaja ei kuitenkaan tulkitse sanoja. Hänellä on isot korvat. Hän kuuntelee ja luo ilmapiirin jossa sanoille on tilaa.

Jokainen tekee liikkeet oman tahtiinsa ilman suorittamista ja vertaamatta itseään muihin.

Korkkipalloja, pyöreitä keppejä, doudou-tyynyjä ja hirssipalloja

Joskus käytetään pieniä apuvälineitä kuten doudou-tyynyjä, hirssipalloja ja korkkipalloja. Niiden avulla lihakset löytyvät paremmin.

Antigym tehdään pienissä ryhmissä, vaaleassa ja mielyttävässä huoneessa.

Usein tehdään yksi puoli kehoa kerrallaan. Miksi? Koska silloin voi liikkeiden jälkeen verrata puolia, huomata eroja ja oppia miten iso ero rentojen ja kireiden lihasten välillä voi olla.

Entäs vaatetus? Vaatteiden on hyvä olla mukavantuntuisia ja pehmeitä. Joskus liikkeitä tehdään paljain jaloin.

 “Sanotaan että kehoa pitää vahvistaa. Että pitää hikoilla ja hengästyä. Niinpä me pyöräilemme, juoksemme ja nostamme painoja. Mutta ennen tuota kaikkea, meidän pitaisi avata silmämme ja tarkastella kehoamme ymmärtääksemme miten se toimii”.

Thérèse Bertherat

 

 

 

 

 

 

Mes coordonnees

Praticien(ne) certifié(e)
Yliopistonkatu 5
20100 Turku
Finland
+358 505906113 /
Praticien(ne) certifié(e)
Pietarinkatu 9
00140 Helsinki
Finland
+358 505906113 /
Praticien(ne) certifié(e)
Metsästystie 8
21600 Parainen
Finland
+358 505906113 /