<<< Revenir à ma recherche

Pontus Anckar

Praticien(ne) certifié(e)

Date de certification du praticien:

Date des formations continues suivies par le praticien

Hei, olen Pontus Anckar. Kiinnostuin antigymistä luettuani Thérèse Bertheratin kirjan The Body Has It´s Reasons. Minulta leikattiin nuorena selkä, jonka loukkasin urheillessani. Tein kaikki kuntoutukseen liittyvät asiat ohjeiden mukaisesti, mutta selkä ei tullut kuntoon. Lähdin etsimään tietoa ja törmäsin Bertheratin kirjaan, joka oli silmiä avaava.

Tajusin että keho ja mieli on kokonaisuus ja että kaikki mitä olen kokenut elämäni aikana on vaikuttanut kehooni. Päätin kirjoittaa Thérèse Bertheratille. Hän vastasi ja kertoi että on tulossa Ruotsiin kouluttamaan. Osallistuin kursseille Ruotsissa ja Pariisissa 2004-2007 ja sitä kautta kouluttauduin Suomen ensimmäiseksi laillistetuksi antigym-ohjaajaksi. 

Antigymin parissa olen työskennellyt kymmenen vuotta eri puolilla Suomea. Olen tehnyt töitä mm raskaana olevien, huippu-urheilijoiden, tanssijoiden, nuorien ja ikääntyvien ihmisten kanssa.

OM DU VILL LÄSA OM ANTIGYMNASTIK PÅ SVENSKA: Klicka på rutan med språk uppe till vänster och välj svenska. Finns mycket information på svenska!

Alla kurssitietoa ja enemmän tietoa antigymistä (suomeksi):

KURSSIT/KURSER 2019:

Helsinki/Helsingfors, Heartfulness Finland, Pietarinkatu 9. Uusi lukukausi alkaa/ny termin börjar 10.1. klo 13.30 ja 17. Sekä suomeksi ja ruotsiksi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä/intresserad? Ta kontakt: pontus@anckar.fi

Parainen/Pargas, Metsästystie 8/Jaktvägen 8. Uusi lukukausi alkaa/ny termin börjar 15.1. klo 17 ja 18.45. Sekä suomeksi ja ruotsiksi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä/intresserad? Ta kontakt: pontus@anckar.fi 

Turku/Åbo Smartbutlers, Yliopistonkatu 5 A. Uusi lukukausi alkaa/ny termin börjar 14.1. klo 17. Sekä suomeksi että ruotsiksi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä pontus@anckar.fi

Kemiö/Kimito, Actiwell, Domarringen 6. Uusi lukukausi alkaa/ny termin börjar 16.1. klo 17.15. Sekä suomeksi että ruotsiksi. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä pontus@anckar.fi

Ryhmiä jotka tapaavat kerran kuukaudessa (n. klo 10-14) on Paraisilla, Karjaalla ja Kauniaisissa. Seuraava tapaaminen Karjaalla 5 tammikuuta klo 11-15. Både på finska och svenska. Paraisilla tavataan 18 tammikuuta klo 10-n. 14. Både på finska och svenska.

Kursseja on säännöllisesti myös Kuggomissa (Loviisa). Seuraava tapaaminen 19 tammikuuta klo 11-n. 15. Lisää tietoja ja ilmoittautumiset pontus@anckar.fi tai 050-5906113.

FACEBOOK: Antigym-menetelmä

MITÄ ANTIGYM ON?

Antigym on menetelmä jonka avulla voi oppia tuntemaan kehoonsa ja sitä kautta itseensä.

Antigym-menetelmän on kehittänyt ranskalainen fysioterapeutti Thérèse Bertherat. Hän on kirjoittanut mm. menestyskirjan The Body has It´s Reasons (1976). Enemmän tietoa hänestä löytyy näiltä sivuilta (what is antigym – origins).

Antigym ei ole terapiaa, hoitoa tai urheilua. Ohjaaja ei vaadi osallistujilta suoritusta. Hän ei myöskään anna manuaalista hoitoa.

Antigym on itsetutkiskelua kehon kautta. Osallistujat kokeilevat miten pienet ja tarkat liikkeet vaikuttavat kehoon ja mieleen – koko olemukseen.

Antigym voi olla itse-hoitoa. Voit esim. huomata miten itse voit vaikuttaa elämäsi rajoittaviin lihasjännityksiin ja lihaskipuihin ja miten voit vapauttaa liikkeesi ja hengityksesi. Miten? Huomaamalla miten kehosi koko elämäsi ajan on suojautunut ja sopeutunut aiheuttamalla lihaskireyksiä. Voit oivaltaa että tunteeni, ajatukseni ja kaikki mitä olen käynyt elämässäni läpi on kehoni.

Antigym on pedagogista työtä. Opitaan pikkuhiljaa miten oma keho toimii ja tutustutaan niihin kehonosiin, joihin meillä on huono yhteys.

Tutustutaan lihaksiin, jotka olemme unohtaneet, tai joita ei uskalleta liikuttaa. Näin aivojen ja lihasten välinen yhteys paranee, ja lihakset voivat toimia paremmin. Jäykkyys vähenee ja lihasten liikuttaminen helpottuu.

Antigym voi auttaa osallistujaa kohti parempaa kehotietoisuutta ja uutta vapautta käyttää kehoa, liikkua, puhua. 

Antigymin liikket sopivat myös hyvin ennen urheilu-suoritusta. Liikkeiden avulla voi myös palautua suorituksen jälkeen.

MITÄ TAPAHTUU ANTIGYM-TUNNILLA?

Liikkeitä, liikkeitä, liikkeitä.

Turvallisia, hauskoja, vaihtelevia, jopa hämmentäviä. Ne sopivat kaikille, iästä riippumatta. Ne on suunniteltu kunnioittamaan kehon fysiologiaa. Kuten sanottu: Osallistujat kokeilevat miten pienet liikkeet vaikuttavat kehoon.

Kun esimerkiksi olkapäätä liikutetaan hitaasti ja tarkasti, se pikkuhiljaa asettuu luonnollisempaan asentoon. Mitä olkapäälle tapahtuu sen jälkeen? Rentotuuko se? Laskeutuuko se vähän? Entä miten se vaikuttaa yläselkään, leukaan, lonkkaan, jalkaan jne. Näin huomataan että pieni liike vaikuttaa koko kehoon.

Usein tehdään yksi puoli kehoa kerrallaan. Näin voi liikkeiden jälkeen verrata puolia, huomata eroja ja oppia miten iso ero rentojen ja kireiden lihasten välillä voi olla.

Sanoja.

Ohjaaja ei näytä mallia. Hän ehdottaa liikkeitä – selostaa ne hyvin tarkasti – mutta ei koskaan vaadi mitään. Hän on pikemminkin tarinankertoja. Hän käyttää sanoja joiden avulla osallistujat itse löytävät liikkeet.

Antigymissä osallistujilla on mahdollisuus sanoa miten liikkeet vaikuttavat heihin. Mutta ei tarvitse sanoa mitään. Ohjaaja ei vaadi sanoja. Eikä hän tulkitse niitä. Hänellä on isot korvat. Ohjaajan tehtävä on kuunnella ja luoda ilmapiiri jossa sanoille on tilaa jos joku haluaa sanoa jotain.

Ei kilpailua.

Jokainen tekee liikkeet oman tahtiinsa ilman suorittamista. Ja vertailematta itseään muihin.

Tyynyjä ja korkkipalloja.

Antigymissä käytetään pieniä, pehmeitä tyynyjä, korkki- ja hirssipalloja ja pyöreitä keppejä.

Pieniä ryhmiä.

Antigym tehdään pienissä ryhmissä, vaaleassa ja miellyttävässä huoneessa. Vaatteiden on hyvä olla mukavantuntuisia ja pehmeitä. Joskus liikkeitä tehdään paljain jaloin.

Säännöllisiä tapaamisia.

Tapaamisia on kerran viikossa, noin 1,5 tuntia kerrallaan, tai noin puoli päivää kerran kuukaudessa. Myös viikonloppukursseja järjestetään. Voit valita itsellesi sopivan rytmin.

 


 

 

 

 

Mes coordonnees

Praticien(ne) certifié(e)
Yliopistonkatu 5
20100 Turku
Finland
+358 505906113 /
Praticien(ne) certifié(e)
Pietarinkatu 9
00140 Helsinki
Finland
+358 505906113 /
Praticien(ne) certifié(e)
Metsästystie 8
21600 Parainen
Finland
+358 505906113 /